Att tänka på vid köksrenovering 

Det kan tyckas både lätt och enkelt att ta sig an en köksrenovering på egen hand, men om det är framgångsrikt beror på vad som behöver göras. Vid stora och omfattande renoveringar där hela köket ska bytas ut samtidigt som golv, tak och väggar behöver en översyn är det säkrare att anlita en byggfirma. Läs mer om vad du behöver tänka på vid en köksrenovering här. 

 

Planering 

Oavsett om du bara ska göra en små badrumsrenoveringar i yttre göteborg eller måla om köksluckorna och byta ut vitvarorna i ditt kök behöver du planera. Hur ska du gå tillväga, vad behöver du för att genomföra projektet och var kan du hitta kvalitetsfärg till förmånliga priser? Här är det en god idé att använda sig av olika jämförelsesajter på internet för att hitta de bästa priserna. Det är också en god idé att väga fördelar och nackdelar när det gäller att renovera på egen hand. Sparar du pengar på att renovera själv eller hade det varit enklare att anlita en byggfirma som får bära ansvaret för att projektet verkligen lyckas? 

 

Anlita byggfirma 

Vid en omfattande köksrenovering eller badrumsrenovering göteborg går det åt en hel del material. Luckor, stommar, bänkskivor och vitvaror kan i många fall kosta betydligt mer än vad det kostar att få hjälp med installationen. För en professionell byggfirma tar det inte lång tid att fixa ett nytt kök. Det går dessutom extra snabbt om allt material redan är köpt och finns på plats när hantverkarna anländer. Ska köket platsbyggas blir notan högre, men det kan det vara värt med tanke på att det krävs kunskap för att få ett lyckat resultat. Fördelarna med att anlita en byggfirma är att du som köpare kan nyttja ROT-avdrag och att firman står för kostnaderna om något går snett. Vid en större renovering är en totalentreprenad att föredra. 

 

Elarbeten 

Om du hellre vill ta dig an utmaningen att renovera köket själv istället för att anlita en byggfirma finns det arbeten som privatpersoner inte får utföra. Elinstallation kräver till exempel att du anlitar en kunnig och behörig installatör. VVS-arbeten är inte heller en god idé att ge sig på själv. Det blir helt enkelt för dyrt om något blir fel. Felaktigt dragen el kan orsaka bränder, stora skador och omfattande kostnader. Här är det alltid bäst att anlita fackmän. 

 

Totalentreprenad 

Det går naturligtvis alldeles utmärkt att själv måla om tak, väggar och köksluckor. En liten och enkel make over kan göra underverk och väcka nytt liv i ett gammalt och slitet kök. Smårenoveringar behöver inte kosta några större summor och kan oftast enkelt utföras på egen hand. Vid stora arbeten med många moment är det bättre att skriva kontrakt med en byggfirma som utför en totalentreprenad. Detta förenklar hela projektet och innebär att byggfirman tar hand om samtliga delar av köksrenoveringen. Firman har då egna elektriker och VVS-anställda vilket betyder att du som kund kan slappna av och låta andra sköta köksrenoveringen med gott samvete. Ett säkert och välbyggt kök är en investering som inte bara är snygg utan också höjer bostadens värde.