Lån med skuldsanering

Genomgår du skuldsanering och funderar på om ett lån från företagslån.net skulle kunna förbättra din situation? Då är du inte ensam. Frågan är bara om det ens är möjligt att få ett lån när skuldsaneringens syfte är att ordna upp din ekonomi och göra dig skuldfri. Läs mer här.

Kan du ta lån med skuldsanering?
Begreppet skuldsanering är vad som bäst beskrivs som en sista ekonomisk åtgärd att ordna upp en trasslig ekonomi. Målet är att du ska bli skuldfri. Allt du tjänar över det belopp som kallas existensminimum går automatiskt till dina skulder. Detta är en process som kan ta några år och den slutar inte förrän dina skulder är betalda. Du har med andra ord en ekonomi som är både ansträngd och begränsad. Svaret på frågan om du kan ta lån när du genomgår denna process är generellt negativt. Det anses inte lämpligt, eftersom din ekonomi inte är god nog för att du ska kunna betala tillbaka ett eventuellt lån. Det är en skuld och du befinner dig mitt i en skuldsanering. Det finns dock goda möjligheter för dig att ta lån när processen är över. En skuldsanering går nämligen ut på att dina skulder efterskänks efter fem år. Du kan med andra ord inte ta ett lån hos traditionella banker som gör en kreditkontroll där din pågående skuldsanering syns. Det är en varningsflagg för banken som inte kommer att godkänna ett lån på grund av obefintlig kreditvärdighet och inga utsikter att lånet kan betalas tillbaka.

Upp till långivaren
Trots att Finansinspektionen påpekar att pengar endast ska lånas ut till dem som har ekonomiska möjligheter att betala tillbaka är det upp till varje långivare eller bank att ta ställning till om du är kreditvärdig eller inte. Risken är helt upp till långivaren. Det kan vara så att du har tillräckligt med pengar att röra dig med under skuldsaneringen och att du inte lever på marginalerna. Om långivaren känner sig bekväm med att det finns utrymme i din ekonomi kan du trots allt få ett lån. De långivare som kan tänkas ställa upp med ett lån är främst långivare som sysslar med högkostnadskrediter och så kallade snabblån.

Om du tror dig ha möjlighet att ta ett lån när du genomgår en skuldsanering kan du söka efter eventuella långivare på nätet och jämföra deras krav, återbetalningstider och räntor. Du kan också ta kontakt med långivaren personligen och förklara din situation. Det ser troligtvis ganska mörkt ut, men om en långivare ser att du skulle klara av den ökade kostnaden kan ett lån trots allt vara möjligt även om det anses olämpligt när du befinner dig mitt i en process som ska göra dig skuldfri.