De två mest kända rörmokarna som inte existerar

Posted on May 1, 2018May 1, 2018 by Proffs Amatör

Eftersom vi människor har ett stort intresse av att kunna dricka färskt vatten och göra oss av med avfall så snabbt som möjligt, är det egentligen inte särskilt konstigt att rörmokare är någonting vi mellan varven kommer att tänka på. Det är därför inte heller särskilt förvånande att denna yrkesgrupp har letat sig in i populärkulturen. Vi betraktar rörmokare som någonting av hjältar, eller räddare i nöden. Det finns dock två av dessa som är hjältar i en mångmiljardbransch, och som du förmodligen redan har bekantat dig med vid något tillfälle.

Mario och Luigi – världens mest kända rörmokare

Mario och Luigi är de två rörmokarbröder som 1985 blev kända för värden i och med lanseringen av spelet Super Mario Bros. De bägge karaktärerna skapades av Nintendolegendaren Shigeru Miyamoto. I spelet försöker bröderna nedkämpa sköldpaddor och andra varelser i ett avloppssystem genom rörmokarengöteborg.se genom att hoppa på dessa.

Luigi är den av bröderna som är klädd i grönt, men dyker endast upp om man är två spelare som spelar spelet, medan Mario är den enda rörmokare man kan spela som om man är ensam spelare. Trots att spelet i år fyller 33 år, spelas det än idag av många entusiaster som .

Om du har ett riktigt gott minne kanske du tänker att Mario faktiskt dök upp tidigare än så, i spelet Donkey Kong. Men även om Mario ursprungligen dök upp i Donkey Kong, finns det i det spelet inga referenser som avslöjar att han skulle vara en rörmokare. Där klättrar han istället uppför en byggnad för att bekämpa en stor gorilla, och det enda han håller i sin hand är en stor hammare. Så trots att det faktiskt var Mario, syntes inga tecken på att han skulle vara en rörmokare.

Så populära är de

Mario och Luigi har under årens lopp dykt upp i inte mindre än 250 (!) olika spel sedan de för första gången medverkade i Mario Bros. Dessa spel inkluderar tv-spel, datorspel, handhållna spel och arkadspel. Detta är en faktor som gör dem till världens odiskutabelt mest populära rörmokare.

Du kanske inte betraktar din lokala rörmokare som en hjälte, men ovan nämnda spelserie har utan tvekan gjort Mario och Luigi till två av de mest igenkännbara fiktiva karaktärerna någonsin. När dina rör går sönder och du är i behov av akut hjälp, kommer förmodligen medarbetaren från rörjouren att framstå som en hjälte i dina ögon!