Den hetaste köksinredningen just nu 

Köket är i de allra flesta hem familjens samlingspunkt efter köksrenovering stockholm. Det är i köket vi samlas för att förbereda den måltid vi sedan ska äta tillsammans efter en lång dag ifrån varandra. Därför är det viktigt att vi känner att vi trivs bra i vårt kök och att det är en plats som inspirerar till matlagning och gemenskap. Men att vara uppdaterad på vilka trender som gäller för tillfället kan vara ganska svårt och därför kommer du i den här artikeln att få en kort genomgång på hur du kan tänka för att välja den trendigaste köksinredningen om du vill ge ditt kök en uppfräschning. 

Färg 

För omkring tio år sedan skulle köket och andra delar av hemmet helst gå helt i vitt. Ett vitt och fräsch hem var något som många eftersträvande. Men numera har vi börjat att ta in lite mer färg i hemmet, om än de något mer snälla och naturvänliga färgerna. De färger som är mest inne just nu är kulörer som går i naturnära nyanser, till exempel grön, blå, grå, beige och brun. En anledning till varför dessa jordnära färger har blivit allt mer populära är för att de är färger som ger oss lugn och harmoni vilket är något många av oss behöver.  

Material 

Det är inte bara färgerna vi har tagit inspiration från naturen. Något som blivit allt mer populärt är material vi finner i naturen. Det är till exempel snyggt och trendigt med enkla träslag i ljusare eller mörka nyanser i inredningen. Det kan exempelvis vara snyggt att ha inredningsdetaljer i trä. Ett annat exempel på ett material vi finner i köket är sten. Just nu är det moderiktigt att ha bänkskivor i olika stenmaterial, till exempel marmor. Sist men inte minst har vi metaller. Metaller är ett material vi ofta finner i köket på kranar, diskho och på handtagen. De hetaste metallerna just nu är mässing, koppar och stål.  

Förvaring 

För att vi ska känna att vi trivs bra i vårt kök är det viktigt att vi har mycket och bra förvaring så att vi kan ställa undan alla matvaror och prylar vi använder i köket. Därför ska du se till att du  har många bra förvaringslösningar i ditt kök. Just nu är det väldigt hett att ha skåp som är höga och får gärna gå högt upp mot taket. 

Hållbarhet 

En annan sak som kan vara bra att tänka på inför en eventuell köksrenovering är att du gärna ska välja material som är hållbara. Med hållbara material menar vi både de material som kommer att hålla under en längre tid, men också material som är bättre för vår miljö. Kolla gärna efter olika miljömärkningar när du köper nya produkter och material till ditt kök.