Hitta din nisch inom takmålning

När man jobbar med takmålning så är det lätt att ta på sig en alldeles för stor målgrupp och det blir lätt att man kanske mister många kunder på det för att man inte sepcificerar sin marknadsföring inom takmålning. Effekten av det är att man bara framtstår som ett catchy företag som bara försöker imponera. Att hitta sin nisch inom takmålning kan göra att du kan fokusera till rätt målgrupp och få fler kunder.

Att rikta sig till rätt målgrupp
Att inom takmålning se vad just ditt kundklientel behöver och vill ha är det som kommer föra företaget bra mycket längre än att man bara skriker ut sitt företag inom takmålning till en döv publik. Vilka är det du vill ska beställa en takmålning av dig? Är det den normala svensson familjen på skolgatan 18B? Är det Gun-britt ute på landet i en liten studa, är det Erik i stan med sin hyreslägenhet eller kanske är det en stor företagspark?

Vad det än är för kunder så måste du sätta dig ner och kolla på vad som söker efter då dom tittar efter någon som kan utföra deras takmålning. Till exempel så kommer inte Gun-britt att ringa dig om en takmålning om hon tror att du kanske bara pysslar med stora företagsparker. Gun-britt kommer med största sannolikhet titta efter en mindre firma som verkar hantera sådana hus liknande hennes.

De som jobbar på en stor företagspark och letar efter takmålning kommer inte att anställa en firma som ser ut att bara jobba med små hus då de söker något med större resurser, kunska och erfarenhet.

Hur du framför dig är så viktigt
Så istället att bara visa att du utför takmålning så är det viktigt att du visar till vilka du utför takmålning. Att ha bilder på din hemsida som visar exempel på tak som du har gjort innan kan hjälpa en hel del att berätta för folk vilken målgrupp du vill nå.

Hur du använder ditt språk på din hemsida är också viktigt för man talar olika till olika typer av människor. Att prata med Gun-britt som kanske inte vet någonting om takmålning är en sak och att prata med en erfaren yrkesman som kanske helt enkelt skulle kunna utföra en takmålning själv är en helt annan sak och du måste anpassa ditt språk och text för de båda. På det sättet så kommer du att nå så otroligt många fler kunder när du börjar prata deras språk.

Så först och främst innan du ändrar i detta så sätt dig ner och ta reda på vilken målgrupp du vill nå och hur du ska möta deras behov med hjälp av bilder, text och typ av marknadsföring.